Transport funerar intern

Transportul funerar intern reprezinta transportarea persoanei decedate fie in aceeasi localitate, fie dintr-o localitate in alta, ambele de pe teritoriul Romaniei. Fiind un transport special, sunt necesare vehicule funerare si indeplinirea unor cerinte legale, a caror indeplinire este probata cu urmatoarele documente: certificatul de deces, certificatul de imbalsamare si adeverinta de la AGSP (Sanepid).

Servicii Funerare Bucuresti se ocupa de obtinerea documentatiei necesare efectuarii transportului funerar intern, precum si de realizarea acestuia, putand transporta doar persoana decedata sau intreg cortegiul funerar, in functie de necesitati.

Servicii funerare Bucuresti desfasoara activitati de transport in toate sectoarele Bucurestiului, iar la nivel de tara, se pot efectua transporturi in si catre orice localitate, atata timp cat exista un drum public de acces. In ceea ce priveste costurile serviciului, acestea se calculeaza in funtie de distanta, de necesitatea manipularii sicriului pe scari si pot fi aplicate reduceri in cazul contractarii mai multor servicii si produse funerare.

harta bucuresti
harta Bucuresti si Ilfov
harta Romania

Va puteti informa si despre transport funerar international sau repatrieri decedati.

Ministerul Sanatii a intocmit Normele de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei din 04.02.2014 ce precizeaza in mod expres, la articolul 93 urmatoarele:

Transportul persoanelor decedate în vederea înhumării în aceeaşi sau în altă localitate se face numai cu vehicule mortuare, special amenajate, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.